Logo Universiteit Utrecht

YOUth

Verloskundigen

Welkom bij YOUth!

YOUth Baby & Kind start al tijdens de zwangerschap. Wij werken daarom samen met verloskundigen in de regio Utrecht. Steun je YOUth, dan draagt je praktijk bij aan wetenschappelijke kennis over kinderen en hun gedrag. Hiermee kunnen we in de toekomst een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van baby’s en kinderen.

 

Logo MRNNHet MRNN (Midwifery Research Network Nederland) staat officieel achter YOUth.

Op de kaart hierboven zie je welke praktijken YOUth al steunen. Klik op de bolletjes om de naam en het logo te zien.

Wat kan mijn praktijk doen?

Poli-assistenten WKZ met YOUth-taartVertel je cliënten over YOUth! Dat kan op verschillende manieren:

  • Geef zwangeren onze flyer en vul samen de antwoordkaart in
  • Hang onze poster op in je praktijk
  • Plaats een oproep op je website of in de nieuwsbrief
  • Andere ideeën? We overleggen graag!

 

Wat betekent meedoen voor mij en mijn cliënten?

Vrouwen kunnen zich tot 19 weken zwangerschap aanmelden voor YOUth. Bij 20 en 30 weken zwangerschap komen ze bij ons langs voor een 3D-echo. Na de geboorte komen ze nog vier keer met hun kind naar het KinderKennisCentrum voor een onderzoeksdag. We volgen de kinderen tot ze zo’n 6 jaar oud zijn. Deelname aan YOUth is en blijft vrijwillig: bij iedere ronde kunnen deelnemers besluiten of ze wel of niet meedoen. Wij verwerken alle gegevens anoniem.

Als verloskundige informeer je je cliënten over YOUth. Is je cliënt geïnteresseerd? Vul dan samen met haar de antwoordkaart bij de flyer in en stuur die naar ons op. Zij ontvangt dan vrijblijvend een informatiepakket van ons, waarna zij zelf kan beslissen of ze mee wil doen met het onderzoek.

Meer weten?

Alle informatie over YOUth vind je op deze website. Kijk ook eens bij de veelgestelde vragen, of neem contact met ons op.

We verwelkomen je praktijk graag bij YOUth!