YOUth

Ervaring deelnemers YOUth Kind & Tiener

Hoera! Het YOUth-onderzoek is inmiddels al drie jaar bezig! Ben je benieuwd wat het YOUth-onderzoek in drie jaar tijd bereikt heeft? Lees dan op deze pagina over de ervaringen en waardering van de deelnemers van YOUth Kind & Tiener.

Hoeveelheid deelnemers YOUth Kind & Tiener

Cijfers van november 2021:

Waardering in cijfers

rondom 9:

Cijfer van kind voor assistenten: 9,4. Cijfer van ouder voor assistent: 9,1.

 

 

Bij het YOUth-onderzoek zijn vele verschillende mensen betrokken: ouders die deelnemen, onderzoekers die de data verzamelen, hoogleraren die het geheel overzien en natuurlijk de kinderen zelf. Wat zijn hun ervaringen?

De deelname-ervaring van Chris (10):Chris (10 jaar) zit in het KinderKennisCentrum

”Er kwam iemand over het onderzoek vertellen bij mij in de klas. Ik wilde na de presentatie heel graag meedoen. Toen ik thuis kwam, vroeg ik het meteen aan mijn moeder. Toen ik mocht deelnemen, was ik echt helemaal niet zenuwachtig. Het was best moeilijk om stil te liggen in de MRI-scan, maar ik mocht lekker een film kijken. Ik kreeg ook een papiertje waarmee je precies kunt zien welke onderdelen je al gehad hebt en welke je nog moet doen. Super handig!

Ik zou zeker andere kinderen aanraden om mee te doen. Je mag super veel spelletjes doen en je leert ook veel nieuwe dingen.”

 

Interview met deelnemer Regina

”Als ik online of in de krant lees dat ‘uit onderzoek is gebleken dat’, ben ik altijd benieuwd hoe zo’n onderzoek tot stand is gekomen. Wetenschappelijk onderzoek interesseert me, ik vind het leuk om meer te weten te komen over de methodiek erachter. Als student Bestuurskunde was ik al regelmatig proefpersoon voor studenten Psychologie. De wetenschap komt steeds weer een stapje verder, steeds dichter bij oplossingen voor bepaalde problemen. Via YOUth kan ik daar heel direct aan bijdragen.”

Meer lezen over ervaringen van deelnemers

De onderzoeksdag in beeld gebracht:

Tekeningen van van deelnemers

Meer lezen: