YOUth

Ervaring deelnemers YOUth Baby & Kind

Meer dan 2.000 deelnemers doen al mee aan YOUth Baby & Kind. Ben je benieuwd naar hun ervaringen? Lees dan snel verder!

Aantal deelnemers YOUth Baby & Kind

Cijfers van november 2021

Waarderingen in cijfers

Onderzoeksdag 8,6. Onderzoeksassistent 8,3.

“Als je meedoet aan YOUth lever je natuurlijk een belangrijke bijdrage aan de wetenschap. Maar het is vooral ook quality time met je kind. Het is echt heel leuk om samen die spelletjes te doen en te zien hoe je kind op de tests reageert. De onderzoekers zijn heel lief en iedereen is erop gericht om het de kinderen zo chill mogelijk te maken. En het is weer even wat anders dan thuis met het bekende speelgoed spelen. Ik vond het vooral genieten.” – Nena

Waarom ouders meedoen?

  • Deelname is vrijwillig en je kunt altijd besluiten te stoppen;
  • Ouders ontvangen een 3D-echo bij 20 én 30 weken;
  • Bij deelname krijgen ouders de 30 weken echobeelden cadeau;
  • Ouders voelen zich betrokken bij de volgende generatie.

Lotte en haar man over hun deelname:

Waarderingen ouders YOUth-deelname

Lotte en haar man zijn net klaar met de 3D-echo. Ze doen mee aan YOUth Baby & Kind en dit start met een 3D-echo rond de 20 weken zwangerschap. Grote kans dat het een eigenwijs kindje wordt, want de baby liet zich niet goed bekijken op de echo.

Lotte en haar man zijn kersverse Utrechtenaren, ze zijn uit Groningen komen verhuizen en hebben hun huis nét geschilderd. “Onze verloskundige vertelde ons over het YOUth-onderzoek. We willen graag een bijdrage leveren aan de wetenschap en hebben ons dus aangemeld”, aldus Lotte. Daarnaast vinden zij het leuk om zo’n onderzoek van dichtbij mee te maken. “Het bloedonderzoek vond ik wel spannend. Ik was bang om flauw te vallen. Maar dat is gelukkig niet gebeurd.”

Het stel kan geen nadelen verzinnen aan de deelname. Vooral meedoen, zeggen ze. “Als je wil dat mensen in de toekomst beter geholpen kunnen worden, dan kan jij daar nu een bijdrage aan leveren. Veel mensen zoeken naar informatie, maar dat moet wel ergens vandaan komen.”

Wat zeggen ouders over ons?

"De afspraken voelen voor mij echt als een uitje. De ontvangs, aandacht en verzorging zijn perfect waardoor de inspanning voor mij als moeder minimaal is" - Anne (en andere quotes van deelnemers)

Meer lezen?