Logo Universiteit Utrecht

YOUth

Ervaring deelnemers YOUth Baby & Kind

Hoera! Het YOUth-onderzoek is inmiddels al drie jaar bezig! Ben je benieuwd wat het YOUth-onderzoek in drie jaar tijd bereikt heeft? Lees dan op deze pagina over de ervaringen en waarderingen van de deelnemers van YOUth Baby & Kind.

Hoeveelheid deelnemers YOUth Baby & Kind

Cijfers van 3 november 2020

2.212

 

Waarom besluiten ouders om mee te doen?

  • De deelname is vrijwillig en je kunt altijd besluiten te stoppen.
  • Ouders ontvangen een 3D echo bij 20 en 30 weken.
  • Bij deelname krijgen ouders de 30 weken echobeelden cadeau.
  • Ouders voelen zich betrokken bij de volgende generatie.

Waarderingen in cijfers

Onderzoeksdag 8,6. Onderzoeksassistent 8,3.

Lotte en haar man over hun deelname:

Lotte en haar man zijn net klaar met de 3D-echo. Ze doen mee aan YOUth Baby & Kind en dit start met een 3D-echo rond de 20 weken zwangerschap. Grote kans dat het een eigenwijs kindje wordt, want de baby liet zich niet goed bekijken op de echo.Waarderingen ouders YOUth-deelname
Lotte en haar man zijn kersverse Utrechtenaren, ze zijn uit Groningen komen verhuizen en hebben hun huis nét geschilderd. “Onze verloskundige vertelde ons over het YOUth-onderzoek. We willen graag een bijdrage leveren aan de wetenschap en hebben ons dus aangemeld”, aldus Lotte. Daarnaast vinden zij het leuk om zo’n onderzoek van dichtbij mee te maken. “Het bloedonderzoek vond ik wel spannend. Ik was bang om flauw te vallen. Maar dat is gelukkig niet gebeurd” Het stel kan geen nadelen verzinnen aan de deelname. Vooral meedoen, zeggen ze. “Als je wil dat mensen in de toekomst beter geholpen kunnen worden, dan kan jij daar nu een bijdrage aan leveren. Veel mensen zoeken naar informatie, maar dat moet wel ergens vandaan komen.”

Wat zeggen ouders over ons?

"De afspraken voelen voor mij echt als een uitje. De ontvangs, aandacht en verzorging zijn perfect waardoor de inspanning voor mij als moeder minimaal is" - Anne (en andere quotes van deelnemers)

Meer lezen