YOUth

Coronamaatregelen

Dit zijn de coronamaatregelen bij YOUth

In het UMC Utrecht en in het WKZ is het niet meer verplicht om een (medisch) mondkapje te dragen en 1,5 meter afstand te houden. Als je zelf liever wel een mondkapje draagt en/of afstand houdt dan houden we daar rekening mee. Geef dit aan bij je bezoek. Het kan ook zijn dat de onderzoeksassistent een mondkapje draagt als hij of zij zich daar prettiger bij voelt.

YOUth Baby & Kind
Door corona hebben de metingen een tijd stil gelegen, waardoor we nog steeds een achterstand hebben. Het kan dus zijn dat de afspraak wat later komt dan verwacht. We nemen vanzelf contact met je op voor een afspraak.

YOUth Kind & Tiener
Door de beperkte capaciteit op onze huidige locatie zijn de metingen van YOUth Rondom 12 in het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ). Vanwege corona kunnen we tijdens deze meetdag nog geen  MRI-metingen doen. We maken daarvoor een aparte afspraak. Terugkomen voor de MRI is uiteraard niet verplicht.

Ons onderzoek gaat gewoon door. De basismaatregelen op een rijtje:

  • Blijf bij klachten thuis. Voor kinderen tot 12 jaar hanteren we de het verkoudheidsbeleid van het RIVM dat ook voor de scholen en kinderopvang geldt. Voor kinderen van 12 jaar en ouder en ouders gelden de algemene coronamaatregelen.  Laat ons telefonisch of per mail zo snel mogelijk weten dat je niet komt.
  • Was regelmatig je handen en gebruik ook de handalcohol die beschikbaar is.
  • We denken goed aan het ventileren van ruimtes door ramen te openen en ruimtes te luchten na een meting.

Onze maatregelen zijn gebaseerd op het protocol voor contactberoepen.

Laatste update: 28 maart 2022