YOUth

Tijdens de zwangerschap

Doe je mee aan YOUth Baby & Kind? Dan kom je rond de 20e en 30e week van je zwangerschap bij ons langs in het KinderKennisCentrum. Lees hieronder hoe het onderzoek tijdens de zwangerschap eruitziet.

3D-echo

We maken een 3D-echovan je ongeboren kind.  De leukste beelden krijg je mee naar huis. We werken samen met echografisten van het Wilhelmina Kinderziekenhuis(WKZ). Tijdens het onderzoek maakt de echografist afbeeldingen van je baby met behulp van ultrasone geluidsgolven: die gaan door je lichaam heen en worden teruggekaatst door de verschillende weefsels van jou en je baby (dit is niet gevaarlijk of schadelijk). De echokop (transducer) vangt de teruggekaatste geluidsgolven op en zet ze om in beeld.

Afname lichaamsmateriaal

We nemen ook wat bloed, wangslijmvlies en een plukje hoofdhaar af bij jou en je partner. Je kunt ook meedoen aan YOUth als je dit liever niet wilt. Uit dit lichaamsmateriaal kunnen onderzoekers veel leren, bijvoorbeeld over erfelijke eigenschappen, hormonen en afweerstoffen. Lees hier hoe wij lichaamsmateriaal afnemen.

Vragenlijsten

Na elke echo vul je thuis vragenlijsten in. De vragenlijsten gaan onder andere over het verloop van de zwangerschap en het welzijn van de ouder(s).

Informatiemateriaal

Download het informatiemateriaal voor Baby & KIind.