YOUth

Meetronde Rondom 6 jaar

Als je meedoet aan YOUth Baby & Kind nodigen we je samen met je kind vier keer uit in het KinderKennisCentrum. Deze bezoeken zijn verspreid over een periode van ongeveer zes jaar. Is je kind vijf, zes of zeven jaar oud? Dan krijgen jullie van ons een uitnodiging voor de onderzoeksdag Rondom 6.

Onderzoeksdag meetronde Rondom 6

De onderzoeksdag ziet er voor jullie bijna hetzelfde uit als het vorige bezoek bij meetronde Rondom 3. Op deze pagina vind je meer informatie over de verschillende onderdelen van de onderzoeksdag. Waar nodig passen we onze planning aan op het ritme van je kind. Je kind doet sommige onderzoeken alleen met de onderzoeksmedewerker. Wil je er liever toch bij blijven, geef dat dan aan bij de medewerker. Tussen de onderzoeken door is er genoeg tijd voor pauzes. We houden samen goed in de gaten of je kind toe is aan een rustmoment om bijvoorbeeld te eten of te spelen.

EEG-meting

Met een EEG-meting bekijken we de hersenactiviteit van je kindje terwijl hij of zij naar filmpjes en plaatjes kijkt. Van deze meting wordt een filmopname gemaakt, zodat onderzoekers later terug kunnen zien wanneer je  kind naar het scherm kijkt.

Eyetracking

We meten het kijkgedrag van je kind met een eyetracker: deze speciale computer registreert oogbewegingen terwijl je zoon of dochter naar filmpjes en plaatjes op het scherm kijkt.

Ouder-kind interactie

We bekijken het gedrag van je kind terwijl je samen met hem of haar speelt. We maken hiervan een filmopname.

Opdrachten met de onderzoeker

We laten je kind een aantal opdrachten uitvoeren, samen met de onderzoeker.

Opdrachten op de computer

Je kind doet een paar spelletjes en opdrachten op de computer.

Meten, wegen en afname van lichaamsmateriaal

We meten de lengte, gewicht en hoofdomtrek van je kind. Heeft je kind een uur niet gegeten of gedronken? Dan nemen we, net als de vorige keer, wat wangslijmvlies af. Hiervoor gebruiken we een soort wattenstaafje waarmee we langs de binnenkant van beide wangen strijken. Dit doet geen pijn. Ook knippen we een klein plukje haar af. Lees meer over hoe wij lichaamsmateriaal afnemen.

Vragenlijsten

Beide ouders/voogden vullen bij elke ronde online vragenlijsten in. Dit kan op je gemak thuis of op de onderzoeksdag tijdens een pauzemoment doen. Beide ouders vullen een vragenlijst over zichzelf in (ongeveer 40 minuten per persoon) en een van jullie vult de vragenlijst over je kind in (ongeveer een uur). De vragenlijsten ontvang je per e-mail en vul je thuis in of tijdens de onderzoeksdag. Je kunt tussentijds stoppen en later verder gaan.

Informatiemateriaal

Download hier het informatiemateriaal voor Baby & Kind Rondom 6.