YOUth

Meetronde Rondom 0 jaar

Als je meedoet aan YOUth Baby & Kind kom je twee keer met je baby naar het KinderKennisCentrum tijdens zijn of haar eerste levensjaar: één keer bij 4, 5 of 6 maanden en één keer bij 9, 10 of 11 maanden. De onderzoeksdag ziet er tijdens deze twee bezoeken hetzelfde uit. Lees hieronder uit welke onderdelen de onderzoeksdag Rondom 0 bestaat.

Baby met EEG-cap op tijdens een EEG-meting

EEG-meting

Onderdelen onderzoeksdag:

EEG-Meting

Met een EEG-meting bekijken we de hersenactiviteit van je baby terwijl hij of zij naar filmpjes en plaatjes kijkt. Van deze meting wordt een filmopname gemaakt, zodat onderzoekers later terug kunnen zien wanneer je baby naar het scherm kijkt.

Eyetracking

We meten het kijkgedrag van je baby met een eyetracker: deze speciale computer registreert oogbewegingen terwijl je baby naar filmpjes en plaatjes op het scherm kijkt.

Gedragsobservatie

Wij bekijken het gedrag van je baby terwijl jullie samen verschillende soorten speelgoed ontdekken. Van deze spelsituatie maken we een filmopname.

Moeder met Baby, spelende tijdens een gedragsobservatie-taak.

Gedragsobservatie

Afname lichaamsmateriaal

Als je baby een uur niet heeft gegeten of gedronken nemen we met een soort wattenstaafje wat wangslijmvlies af. Meer informatie over de afname van lichaamsmateriaal.

Vragenlijsten

Beide ouders vullen bij een online vragenlijst in. Dit kan op je gemak thuis, of op de onderzoeksdag tijdens een pauzemoment doen. De vragenlijsten gaan onder andere over het verloop van de zwangerschap en de bevalling en de leefstijl en het welzijn van de ouder(s) en het kind.

Informatiemateriaal

Bekijk het informatiemateriaal voor baby & Kind Rondom 0.