Logo Universiteit Utrecht

YOUth

Rondom 0 jaar

Als je meedoet aan YOUth Baby & Kind, kom je twee keer met je baby naar het KinderKennisCentrum tijdens zijn of haar eerste levensjaar: één keer bij 4, 5 of 6 maanden en één keer bij 9, 10 of 11 maanden. De onderzoeksdag ziet er tijdens deze twee bezoeken hetzelfde uit. Lees hieronder uit welke onderdelen de onderzoeksdag Rondom 0 bestaat.

EEG-meting

EEG-meting
Met een EEG-meting bekijken wij de hersenactiviteit van je baby terwijl hij of zij naar filmpjes en plaatjes kijkt.

Eyetracking
We meten het kijkgedrag van je baby met een eyetracker: deze speciale computer registreert oogbewegingen terwijl je baby naar filmpjes en plaatjes op het scherm kijkt.

Gedragsobservatie
Wij bekijken het gedrag van je baby terwijl jullie samen verschillende soorten speelgoed ontdekken. Van deze spelsituatie maken wij een filmopname.

Gedragsobservatie

Afname lichaamsmateriaal
Als je baby een uur niet heeft gegeten of gedronken nemen we met een soort wattenstaafje wat wangslijmvlies af. Meer informatie over de afname van lichaamsmateriaal.

Vragenlijsten
Beide ouders vullen bij een online vragenlijst in. Dit kan op je gemak thuis, of op de onderzoeksdag tijdens een pauzemoment doen. De vragenlijsten gaan onder andere over het verloop van de zwangerschap en de bevalling en de leefstijl en het welzijn van de ouder(s) en het kind.

Informatiemateriaal

Het informatiemateriaal voor Baby & Kind Rondom 0 vind je hier.