YOUth

Hoe werkt een 3D-echo?

Doe je mee aan YOUth Baby & Kind? Dan kom je twee keer naar het KinderKennisCentrum voor een 3D-echo. Wij werken samen met echografisten van het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ). Tijdens het onderzoek maakt de echografist afbeeldingen van je baby met behulp van ultrasone geluidsgolven: die gaan door je lichaam heen en worden teruggekaatst door de verschillende weefsels van jou en je baby (dit is niet gevaarlijk of schadelijk). De echokop (transducer) vangt de teruggekaatste geluidsgolven op en zet ze om in beeld.

Tijdens de echo is je onderbuik ontbloot en brengt de echografist een speciale (koude) gel op waterbasis aan. Die zorgt voor een goede geleiding van de geluidsgolven, waardoor de beelden  zo scherp mogelijk worden. Na het onderzoek is de gel zo weer afgeveegd, en hij is makkelijk uit je kleding te wassen.

Tijdens het onderzoek kijk je mee op een extra televisiescherm. Je ziet tweedimensionale zwart-witbeelden, maar ook beelden in 3D: door verschillende 2D-beelden samen te voegen ontstaat diepte, en kun je bijvoorbeeld het gezichtje van je kind zien. De echografist maakt voor het onderzoek 2D- en 3D-foto’s van de hersenen van je baby,  maar ook een aantal mooie beelden die je op een USB-stick mee naar huis krijgt.

Wil je nog niet weten of je baby een jongetje of een meisje is? Meld dit dan aan de echografist. Wij zorgen dan dat het geslacht van je baby een verrassing blijft. Hoe wij de echo’s gebruiken voor ons onderzoek lees je hier.

 

Kinder Kennis Centrum 08 2015-062

 

 

 

 

 

echo icoon 2

 

 

 

 

 

Kinder Kennis Centrum 08 2015-037