YOUth

Het laatste nieuws

Welke vraag heb jij over het YOUth-onderzoek?

Stel je vraag aan YOUth-onderzoekers Chantal en Coosje

Waarom duurt het zo lang voordat er resultaten uit het YOUth-onderzoek komen? Waarom zien de onderzoeksdagen er altijd hetzelfde uit? Wat is open science?  Waarom wordt er zo veel onderzocht? Dit zijn vragen die we van deelnemers krijgen. Wil jij dit ook weten? Of heb je een andere vraag? Dan is dit je kans. Stuur jouw vraag op en wij leggen het voor aan hoofdonderzoeker en hoogleraar Chantal Kemner en projectmanager Coosje Veldkamp.

Je mag ze van alles vragen. Van persoonlijke motivatie, wat onderzoek doen inhoudt, wat het oplevert tot vragen over de wetenschap in het algemeen en het werken voor een universiteit.

Prof. Dr. Chantal Kemner Chantal Kemner in het KinderKennisCentrum
Chantal is hoofdonderzoeker van YOUth. Daarnaast is zij ook hoogleraar Biologische ontwikkelingspsychologie. Ook is ze wetenschappelijk directeur en hoofdaanvrager van het Consortium Individual Development (CID). Dat  bestaat uit een groep Nederlandse toponderzoekers die de prestigieuze Zwaartekracht subsidie (van bijna 28 miljoen euro) hebben gehad van NWO in 2012. Het doel: beter begrijpen waarom er verschillen tussen kinderen zijn in hun ontwikkeling. Het YOUth-onderzoek is opgericht binnen dit consortium. Meer informatie over Chantal en het YOUth-onderzoek lees je in dit interview.

Dr. Coosje Veldkamp
Coosje Veldkamp is projectmanager van YOUth en zet zich via het YOUth-onderzoek in voor open science, een beweging om wetenschap meer open, (nog) betrouwbaarder, efficiënter en duurzamer te maken. Met het YOUth-onderzoek zijn we voorloper als het gaat om open science. YOUth-data staan daarom ter beschikking aan onderzoekers van een erkend wetenschappelijk instituut met het idee dat als je meerdere onderzoeksvragen met dezelfde dataset kunt beantwoorden, dat veel efficiënter is dan wanneer onderzoekers allemaal hun eigen data gaan verzamelen. Onderzoeksgeld wordt daarmee op een duurzamere manier besteed. Meer over Coosje en haar werk lees je in dit interview.

Hoe werkt het?
Stuur je vraag vóór 16 februari 2022 naar communicatie@youthonderzoek.nl of via Facebook of Instagram. We verzamelen alle vragen en bundelen ze, daarna geven Chantal en Coosje antwoord op de verschillende vragen. De antwoorden worden als video of tekst gedeeld via onze website en via onze sociale media kanalen.