YOUth

Het laatste nieuws

Hoofdonderzoeker Prof. dr. Chantal Kemner in het nieuws

Bij de vierjarigen rollen de woorden ‘lockdown’ en ‘quarantaine’ er al vloeiend uit

Zo luidt de titel van een artikel in het NRC. De huidige groep vier- en vijfjarigen die nu in groep 1 of 2 zitten, hebben door de coronacrisis een relatief groot deel van hun leven thuis doorgebracht in plaats van op school of in de kinderopvang. Is er een corona-effect te zien bij die jonge kinderen?

In het artikel komen onderzoekers van verschillende universiteiten aan bod, onder wie onze eigen hoofdonderzoeker: Prof. dr. Chantal Kemner. Vanuit haar rol als hoogleraar biologische ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit Utrecht vertelt ze over de sociale ontwikkeling van baby’s. ”Tijdens de lockdowns zagen baby’s gemiddeld veel minder mensen en hadden ze dus minder ‘oefenmateriaal’,” zegt Kemner in het stuk.

Lees hier het volledige artikel.