YOUth

Het laatste nieuws

Speciaal voor kinderen: deze YOUth-wetenschappers leggen uit wat zij onderzoeken

YOUth-onderzoekers Elizabeth, Marissa en Ties hebben een video gemaakt waarin zij aan kinderen uitleggen wat zij onderzoeken. Dit onderzoek konden zij niet doen zonder jou. Alle drie gebruiken zij informatie die jij, als deelnemer aan het YOUth-onderzoek, ons hebt gegeven.  Bekijk hieronder de 3 video’s.

Elizabeth Buimer

Elizabeth onderzoekt de hersenen. Iedereen heeft andere hersenen. Maar hoe komt dat? Niet alleen je DNA bepaalt hoe je hersenen er uit zien. Ook dingen van buitenaf hebben invloed. Denk aan: stress, hoeveel je beweegt, wat je leert op school of nare gebeurtenissen zoals een overlijden of ziekte.  Elizabeth wil weten hoe die dingen van buitenaf bepalen hoe de hersenen groeien. Wist je dat je in deze video een rondleiding krijgt door de hersenen van Elizabeth zelf?

Marissa Hofstee

Ook Marissa kijkt naar verschillen tussen kinderen. Zij onderzoekt waarom kinderen verschillende keuzes maken. Wat zou jij bijvoorbeeld doen met een lolly die voor je ligt en waar je niet aan mag komen? Kan jij de lolly laten liggen of eet je hem op? Welke beslissing je neemt heeft met zelfregulatie te maken. In deze video legt Marissa uit wat dat is en wat de hersenen daar me te maken hebben.

Ties Fakkel

Ties probeert de toekomst van kinderen te voorspellen. Maar waarom? Ties wil weten wat kinderen nodig hebben om hun toekomstdoelen te bereiken. Ook wil hij weten hoe je kinderen, die het wat moeilijker hebben, kan helpen zodat ook zij hun doelen bereiken. Dat doet Ties door naar het verleden van kinderen te kijken. Bijvoorbeeld naar het verleden van kinderen die bij het YOUth-onderzoek meedoen.