Logo Universiteit Utrecht

YOUth

Agenda

28 september 2021
19:30 - 20:30
Online

YOUth-accreditatiebijeenkomst voor verloskundigen

Technologie is niet meer weg te denken in de zorg. Tijdens deze bijeenkomst in samenwerking met het WKZ vertellen we over de mogelijkheden en meerwaarde van zorg op afstand via apps en wearables.

Shinta Moes is arts-onderzoeker in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht waar zij promotieonderzoek doet naar telemonitoring via apps en wearables bij zwangere vrouwen met een hoog risico op hypertensieve aandoeningen.

Een zwangerschap is een mooie, maar ook een kwetsbare periode in het leven van een vrouw. Met haar onderzoek hoopt Shinta de voordelen van eHealth aan te tonen. Deze vorm van gepersonaliseerde zorg geeft vrouwen meer regie en autonomie op de zorg tijdens de zwangerschap. Het doel is dan ook eHealth landelijk op te schalen.

Shinta Moes: “Tijdens mijn presentatie zal ik jullie aan de hand van lopende projecten op het gebied van thuismonitoring en zwangerschapsapps meenemen in de meerwaarde van technologie en eHealth voor zwangere vrouwen én obstetrische zorgverleners. Ik houd het graag interactief, ik ben dus ook heel benieuwd naar toepassingen die jullie in de praktijk al gebruiken (of gaan gebruiken). Of vragen die jullie hebben. Wat zien jullie als barrières dan wel succesfactoren voor het gebruik van nieuwe technologie in de toekomst? Ook zal ik een uitstapje maken naar hoe we zwangere vrouwen met COVID hebben gemonitord vanuit huis en hoe we ouders voorlichten met een digitale keuzehulp bij dreigende extreme vroeggeboorte (24-25 weken).”

Deelname aan deze bijeenkomst levert 1 accreditatiepunt op.

Voor wie?

Verloskundigen en doula’s.

Datum & tijd

Dinsdagavond 28 september 2021 van 19.30 tot 20.30 uur. De bijeenkomst is online te volgen via MS Teams.

Aanmelden

Deelname is gratis. Aanmelden doe je door een e-mail te sturen naar communicatie@youthonderzoek.nl. Vermeld je naam en bij welke verloskundigenpraktijk/organisatie je werkt. Het is belangrijk dat we van elke deelnemer een eigen e-mailadres hebben. Je ontvangt uiterlijk een week voor de bijeenkomst per mail de link naar MS Teams.

Stuur deze uitnodiging gerust door als je nog iemand kent die onze bijeenkomst interessant vindt.