Logo Universiteit Utrecht

YOUth

Agenda

27 okt 2020 - 25 nov 2020

Wat wil jij weten over mediagebruik bij kinderen? Stel je vraag en krijg antwoord van experts.

In vergelijking met veel andere opvoedvragen kan je als ouder bij vragen rondom mediaopvoeding minder afgaan op je eigen ervaringen en opvoeding. De technologie verandert zo snel, dat zelfs jonge ouders niet zijn opgegroeid met de  mediamogelijkheden waar je kinderen nu gebruik van maken.

Dr. Dian de Vries en Prof. Dr. Peter Nikken schreven het boek De Schermwijzer. Een boek vol met praktische informatie en tips voor ouders, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.

Heb jij ook een vraag? Dian de Vries en Peter Nikken geven antwoord op jouw vragen over digitale opvoeding.

 

Hoe werkt het?

Stuur vóór 22 november je vraag over mediagebruik bij kinderen naar communicatie@youthonderzoek.nl of via Facebook of Instagram (@youthonderzoek). We verzamelen alle vragen, daarna geven Dr. Dian de Vries en Prof. Dr. Peter Nikken in een video antwoord. We delen de video op onze website en via onze sociale media kanalen. De vragenstellers krijgen via een persoonlijk bericht de link naar de video.

Onder de vragenstellers verloten we 2x het boek De Schermwijzer!

Over De Schermwijzer

Moet ik beeldschermen uit de buurt van mijn baby houden? Is het voor een peuter schadelijk om een spelletje op de iPad te doen? Op welke leeftijd geef ik mijn kind een eigen smartphone? Worden pubers depressief van sociale media?

In De Schermwijzer geven prof. dr. Peter Nikken en dr. Dian de Vries antwoord op deze en andere vragen van ouders over mediaopvoeding. Aan bod komen onder andere schermtijd, angstreacties, samen kijken, bijziendheid en geweld, maar ook reclame, sexting, verslaving, onzekerheid en vloggen. Boordevol praktische tips, luchtig geschreven en gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten: dit is het boek waar iedere ouder op zit te wachten.

 

PROF. DR. PETER NIKKEN en DR. DIAN DE VRIES zijn gespecialiseerd op het gebied van media-invloed op de ontwikkeling, welzijn en opvoeding van kinderen en jongeren.