YOUth

Het laatste nieuws

Hoe is het nu met…

…. Liset de Gee (teamleider baliemedewerkers)?

Er is veel veranderd sinds het uitbreken van het coronaviris. Iedereen was druk met aanpassen aan de nieuwe situatie. Nu, na een aantal weken, ziet het werk er voor veel mensen heel anders uit. Zo ook voor de medewerkers van het YOUth-onderzoek. Hoe ziet hun werkdag er uit, nu het KinderKennisCentrum gesloten is?

We beginnen met Liset de Gee. De kans is groot dat je als deelnemer Liset al eens hebt gezien. Ze is bijna elke dag in het KinderKennisCentrum te vinden, waar ze het team van baliemedewerkers aanstuurt.

Nu het KinderKennisCentrum dicht is werkt ook Liset voornamelijk vanuit huis. Met haar team heeft ze nog wel veel contact en ze doet met haar collega’s online allerlei spelletjes. Leuke dingen doen is in deze tijd wel belangrijker dan ooit, vindt ze.

“Samen met mijn kat Sjila woon ik in Veenendaal, in een klein appartementje. Hierdoor heb ik geen ruimte voor een echt bureau en werk ik aan een klein secretaire. Meestal werk ik in de ochtend thuis en ga ik ’s middags bij mijn ouders werken aan de keukentafel of, bij zonnig weer, lekker buiten in de tuin. Soms komt mijn broer ook gezellig langs. Hij is fysiotherapeut en moet nu al zijn consulten via e-mail en telefoon doen.”

Quiz met het team en kat

Liset maakt ook deel uit van het team logistiek; het team dat alles regelt rondom de metingen: van labruimtes tot personeel, van uitnodigingen tot ontvangst, van luiers tot de lunch. “Met ons ‘team Logistiek’ videobellen wij elke ochtend om 11.00 uur. Wij spelen dan eerst een quizje via een Facebookpagina, kletsen nog wat en gaan dan weer terug aan het werk. Wij hebben deze quiz zelfs gewonnen, en mochten leuke prijsjes in ontvangst nemen. Mijn kat Sjila doet ook graag mee met deze meetings.”

Uithof-uitje

“Wij proberen met zijn allen het onderzoek zo goed mogelijk door te laten lopen. Dit vraagt veel van ons allemaal, maar volgens mij heeft iedereen zijn/haar draai wel gevonden. Het is fijn dat het videobellen bestaat, dat maakt alles een stuk makkelijker en sneller. Fysieke metingen kunnen nu helaas niet uitgevoerd worden maar de vragenlijsten wel! Er zijn zelfs extra vragenlijsten ontwikkeld voor onze deelnemers die gaan over hoe zij deze coronacrisis ervaren. Wij krijgen biologisch materiaal, zoals navelstrengbloed en soms nog speeksel, binnen via de post en dit moet wel gewoon verwerkt worden in ons systeem. En ik breng het naar het lab. Ik heb het geluk dat ik twee keer in de week naar het KinderKennisCentrum mag om dit te doen. Echt een uitje!”