Logo Universiteit Utrecht

YOUth

Agenda

7 april 2020
KinderKennisCentrum UMC Utrecht

GEANNULEERD – YOUth-lezing: Jongens komen van Mars, meisjes komen van Venus, toch?

Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus gaat deze bijeenkomst niet door. We proberen de bijeenkomst op een andere datum te plannen.

 

Als je in een speelgoedwinkel rondkijkt op de jongens- en meisjesafdeling zou je bijna denken dat jongens en meisjes van verschillende planeten komen. Jongens houden blijkbaar van auto’s, bouwen en actiefiguren, en meisjes van poppen, knutselen en make-up. Zijn jongens en meisjes echt zo verschillend als we denken? En waar komen die verschillen vandaan? Hoe kunnen we als ouders zoveel mogelijk zonder genderstereotypen opvoeden?

Neem je geboortekaartje(s) mee!
De invloed van genderstereotypen op de opvoeding begint al zodra het geslacht van een baby bekend is. Het is dan ook interessant om te kijken welke genderstereotypen er verstopt zitten in geboortekaartjes. Neem de geboortekaartjes van je kind(eren) mee, dan kijken we samen welke boodschappen over gender er in jullie geboortekaartjes zitten.

Deze lezing wordt gedaan door wetenschapper Dr. Joyce Endendijk. Zij is universitair docent in Sociale Wetenschappen, Educatie en Pedagogiek en Orthopedagogiek aan Universiteit van Utrecht.

Programma

18.45 uur ontvangst met koffie en thee
19.00 uur welkom en start lezing
20.30 uur afsluiting

Datum

Dinsdagavond 7 april 2020

Locatie

KinderKennisCentrum UMC Utrecht.

Aanmelden

Aanmelden kan niet meer. Deelname is gratis.
Ken je nog iemand die dit interessant vindt? Introducés zijn van harte welkom!