YOUth

Professor Bovenkamer geeft antwoord

Professor Bovenkamer geeft antwoord: Mogen we de onderzoeksresultaten weten?

Bij YOUth krijgen we veel leuke vragen binnen van nieuwsgierige kinderen die meedoen aan het onderzoek. Professor Bovenkamer probeert ze allemaal te beantwoorden! Deze keer was het de beurt van Feline van acht jaar oud: ‘’Mogen we de resultaten van het onderzoek weten?’’

Goeie vraag Feline! Nadat je aan een onderzoeksdag hebt meegedaan ben je vast nieuwsgierig naar de onderzoeksresultaten. Wat kunnen onderzoekers bijvoorbeeld zien aan jouw MRI-Scan? Of aan alle testjes die je gemaakt hebt?

resultaten

Jammer genoeg is het voor ons niet mogelijk om elke deelnemer apart te vertellen wat de resultaten van zijn of haar onderzoeken zijn. Maar zoals je misschien wel weet doen er heel veel kinderen mee aan YOUth. De resultaten van al deze kinderen bij elkaar gebruiken onderzoekers om vragen te beantwoorden. Bijvoorbeeld de vraag: waarom groeien sommige kinderen op zonder problemen en waarom gaat dat bij sommige kinderen niet zo goed? Onderzoekers proberen daar achter te komen door alle resultaten van alle deelnemers goed te bestuderen. Het antwoord op die vraag mag wel iedereen weten! Dus zodra we een antwoord hebben, zorgen we ervoor dat iedereen dat te weten komt. Houd er wel rekening mee dat het misschien nog wel een paar jaar duurt voordat we die antwoorden hebben. Eerst moeten de kinderen een paar keer bij ons langs komen voor een onderzoeksdag, voordat we alle resultaten hebben.