YOUth

Professor Bovenkamer geeft antwoord

Hoe ben je op dit onderzoek gekomen?

Een van onze deelnemers: Emma, vroeg zich af hoe ik op dit onderzoek gekomen ben. Gelukkig kan ik dat haarfijn uitleggen! 

Profesoor Bovenkamer

Antwoord:

Ik heb mij altijd al afgevraagd waarom sommige kinderen meer problemen hebben tijdens het opgroeien dan andere kinderen. Wat zorgt er nou voor dat het soms goed gaat, en soms mis gaat? En hoe kunnen ouders, juffen en meesters, en andere mensen kinderen daarbij helpen? Om die vragen te beantwoorden heb ik dit onderzoek bedacht. Belangrijk is dat we kinderen langere tijd volgen als ze opgroeien zodat we goed kunnen zien wat er dan allemaal gebeurt. Daarom kom je als deelnemer ook een paar keer terug voor een onderzoeksdag. 

 

Alle kinderen van 8, 9 of 10 jaar kinderen uit de provincie Utrecht mogen meedoen aan YOUth! Hoe meer kinderen, hoe beter het is voor ons onderzoek. We vinden het fijn als kinderen vertellen over YOUth aan hun vriendjes, vriendinnetjes en klasgenoten. Want Misschien willen zij ook wel meedoen!

Emma, bedankt voor je vraag. We hopen dat dit een goed antwoord is op je vraag. Voor meer vragen en antwoorden kan je terecht bij de pagina Professor Bovenkamer geeft antwoord.