Logo Universiteit Utrecht

YOUth

Nieuws & Blog

Snuffelstage bij YOUth: ervaar een baan als onderzoeker!

Is een baan als onderzoeker iets voor jou? Kom het ervaren bij YOUth en doe je snuffelstage in het KinderKennisCentrum. Je loopt dan een dag mee met  een onderzoeksassistent tijdens de onderzoeksdag van een baby, peuter of kleuter.

Wat ga je doen tijdens de snuffelstage?

  • Je komt 1 dag(deel) langs bij het KinderKennisCentrum, je kijkt dan mee bij het Baby & Kind cohort.
  • Afhankelijk van de metingen die zijn ingepland, loop je mee met een meetdag van een baby (5 of 10 maanden oud), een peuter of kleuter (leeftijd 2,3 of 4 jaar)

Een onderzoeksdag bestaat uit de volgende onderdelen:

  • EEG-meting: met een EEG-meting bekijken wij de hersenactiviteit van het kind terwijl hij of zij naar filmpjes en plaatjes kijkt.
  • Eyetracking: we meten het kijkgedrag van het kind met een eyetracker: deze speciale computer registreert oogbewegingen terwijl het kind naar filmpjes en plaatjes op het scherm kijkt.
  • Gedragsobservatie: we bekijken het gedrag terwijl het kind en de ouders samen spelen.
  • Afname lichaamsmateriaal: we nemen wangslijmvlies af bij het kind.

Bekijk meer informatie over de onderzoeksdag van YOUth Baby & Kind hier

Aanmelden?

Wordt YOUth de plek voor jouw snuffelstage? Stuur ons dan een mail via youth@youthonderzoek.nl en vermeld daarin je naam, leeftijd, telefoonnummer en periode van je snuffelstage. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Goed om te weten…

We begrijpen dat je het leuk vindt om aan je vrienden en vriendinnen te laten zien wat je gedaan hebt tijdens de snuffelstage. Toch mag je als onderzoeker geen foto’s maken van de kinderen die meedoen. Wel kun je aan de onderzoekers vragen of zij jou foto’s van het onderzoek kunnen toesturen.

De snuffelstage van Leena (12 jaar)

Leena deed haar snuffelstage bij YOUth: “Ik heb mijn snuffelstage bij YOUth gedaan omdat ik zelf deelnemer ben bij YOUth, en later wil ik misschien wel onderzoeker worden.  Ik vond het een hele leuke dag. Er kwam een baby van 10 maanden en onderzoeksassistent Wilma nam allemaal testjes bij hem af. Ik mocht overal bij zijn en ze legde ook heel goed uit wat ik allemaal kon zien. Het meest interessante vond ik de EEG die bij  baby werd afgenomen. Hij kreeg een mutsje op, en zo kon ik op een scherm zien welke deel van zijn hersenen geprikkeld werden. Dat vond ik heel bijzonder om te zien.”