Logo Universiteit Utrecht

YOUth

Agenda

22 september 2019
11:00 - 12:30
TivoliVredenburg

Familielezing Wie Wat Waar Waarom?

Voor YOUth-deelnemers hebben we gratis kaartjes voor de familielezing van het Universiteitsmuseum en TivoliVredenburg: Hoe kan water toch voor droogte zorgen? Let op! Deze lezing is uitverkocht.

Water en droogte

Hoe kan water toch voor droogte zorgen? Krijgen we door klimaatverandering meer droge zomers? En wat kunnen we tijdens een droge zomer zelf doen? Niko Wanders is hydroloog aan de Universiteit Utrecht. Hij onderzoekt hoe water zich beweegt in, over en door het land. Met computermodellen voorspelt hij periodes van droogte. Niko vertelt je tijdens deze lezing over zijn onderzoek: hij legt uit hoe water naar zee stroomt, en hoe het onderweg toch voor droogte kan zorgen. Maar ook welke invloed jij zelf hebt op de droogte.

Zelf experimenteren

Na de lezing mag je zelf experimenten! En ben je benieuwd hoe droog de grond bij jou in de buurt is? Neem dan je eigen grond mee in een doorzichtig potje met een deksel, en onderzoek het zelf!

 

Datum & tijd: zondag 22 september 2019 van 11.00 tot 12.30 uur
Locatie: TivoliVredenburg, Utrecht
Aanmelden: Let op! Deze lezing is uitverkocht.

Over de familielezingen

In de Wie Wat Waar Waarom familielezingen vertellen Utrechtse wetenschappers je alles over hun onderzoek. Na de interactieve lezing kun je zelf aan de slag met de leukste onderzoekjes of experimenten. Duik samen in de wereld van de wetenschap! De WWWW-familielezingen zijn een samenwerking van  het Universiteitsmuseum Utrecht en TivoliVredenburg, en geschikt voor families met kinderen tussen de 8 en 14 jaar. Nog meer ontdekken? Bewaar je ticket want het is een vrijkaartje voor het Universiteitsmuseum Utrecht.