YOUth

Het laatste nieuws

Het leven van een YOUth baby: foto maken!

Moeder Sanneke Pouw neemt ons mee in het leven van een YOUth baby. Samen met haar zoon Benjamin doet ze mee aan YOUth Baby en Kind.

‘Eenden geven’ is een van Benjamins favoriete uitjes: oud brood en door hem zorgvuldig uit z’n mond gespaarde broodkorstjes aan de eenden, ganzen, meerkoeten, meeuwen en andere watervogels geven die onze buurtvijver rijk is.

Waterfietsen?

Sanneke Pouw en haar gezin

En dan op de loopfiets ernaartoe; Benjamin heeft zo’n stoere houten met drie wielen.  Hij heeft ook een blauwe driewieler met duwstang en voetenbord, die ik uit eigen belang gedoopt heb tot loopfiets. Ik heb daarover namelijk de controle en Benjamin kan – bijkomend voordeel voor hem! – in elk handje een auto meenemen! En die controle vind ik wel fijn, zo kan hij niet opeens in het water belanden. (Ik heb namelijk een traumaatje opgelopen door zijn broer. Die sjeesde op z’n F1-skelter door de straat, achter mij aan, op weg naar het winkelcentrum. Opeens hoor ik ‘HEEEEeeeelp!’, kijk achterom, en zie mijn kind niet meer! Paniek! Ik kijk nog een keer en zie een vijfjarige jongetje de sloot uit klimmen, proestend, en met kroos in z’n blonde haren! Veel moeite hoef ik niet te doen om dat beeld terug te halen…)

Platte band

Deze keer gaan we toch voor de echte loopfiets. Maar blijkbaar zijn we iets te vaak uitgeweken naar de blauwe driewieler, want de banden zijn zo plat als een dubbeltje. En even oppompen zit er niet in. Een kleine speurtocht op het wereld wijde web leert me dat de banden een autobandventiel hebben (waarom?!) en daar past de fietspomp niet op. Een verloopnippel biedt uitkomst, schrijven ze. Aangezien belofte schuld maakt en ik een bijna 2-jarige niet uit kan leggen hoe bestellen werkt, laat staan wat wachten is, gaan we naar de bouwmarkt.

Foto!

Benjamin in de bouwmarkt

De bouwmarkt wordt verbouwd. Terwijl ik vraag naar de vindplaats van de verloopnippels gaat Benjamin ervan door. Ik vind hem struinend door de frames van zwarte latten: dat worden de displays voor hanglampen. Triomfantelijk kijkt hij me en zegt gebiedend: ‘foto maken!’ M’n mond valt open van verbazing en ik schiet in de lach. ‘Hè, hoor ik dat goed, hoe dan, je bent pas 1!’ schiet door m’n hoofd, maar snel pak ik mijn telefoon erbij en maak een foto. Met twee verloopnippels en een foto op mijn telefoon keren we huiswaarts. En we maken een tussenstop op de brug om de ‘eenden te geven’. Die truc met de blauwe loopfiets houd ik niet lang meer vol gok ik zo.

 

Sanneke Pouw doet met haar zoon mee aan YOUth Baby & Kind. In ‘Het leven van een YOUth-baby’ schrijft ze over haar deelname aan het onderzoek, maar ook over de tijd tussen de bezoekjes aan het KinderKennisCentrum.

Lees ook: