Logo Universiteit Utrecht

YOUth

Nieuws & Blog

Video: waarom doen scholen mee met het YOUth-onderzoek?

Samen naar school

YOUth Kind & Tiener volgt kinderen vanaf een leeftijd van 8, 9 en 10 jaar oud om te ontdekken hoe hersenen en gedrag elkaar beïnvloeden. Om de bekendheid te vergroten werkt YOUth samen met diverse basisscholen uit de regio Utrecht. Momenteel is ongeveer een kwart van de scholen uit de provincie Utrecht bij het onderzoek betrokken! Toch zijn we nog steeds hard op zoek naar extra scholen die ons een handje willen helpen. Wanneer scholen YOUth steunen, dragen ze bij aan de wetenschappelijke kennis over kinderen en hun gedrag. Met deze kennis kunnen we in de toekomst een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van kinderen!

Wat kunnen scholen voor YOUth betekenen?

De samenwerking met YOUth kan verschillende vormen aannemen. Dit kan bijvoorbeeld door:

  • Een stukje over YOUth te schrijven in de nieuwsbrief van de school
  • Een bericht te schrijven aan ouders met kinderen van 8, 9 of 10 jaar oud
  • Samen een informatieavond over YOUth te organiseren
  • Flyers uit te laten delen voor ouders en kinderen op school
  • Onze contactpersoon te verwelkomen op school. Zij kan gastlessen bieden en zo meer over het YOUth-onderzoek vertellen (alleen als ouders vooraf geïnformeerd zijn over haar komst)
  • Andere ideeën? We overleggen graag.

Wil je ook graag weten wat YOUth de scholen kan bieden? Lees dan verder via deze link!

Bekijk de video

Benieuwd hoe de samenwerking tussen YOUth en de scholen eruit ziet en wat de beweegredenen zijn van scholen om mee te werken? In onderstaande video legt onze coördinator basisonderwijs Suzanne ’t Hart uit hoe de samenwerking loopt en ontdek je de motivatie van leerkrachten van Montessorischool ‘t Ronde uit Leusden en de Fabritiusschool uit Hilversum!

Meer weten?

Alle informatie over YOUth vind je op deze website. Kijk ook eens bij de veelgestelde vragen, maak kennis met onze contactpersoon Suzanne ‘t Hart, of neem contact met ons op.

We verwelkomen jullie school graag bij YOUth!