YOUth

Professor Bovenkamer geeft antwoord

Is Professor Bovenkamer een man of een vrouw?

Bij YOUth krijgen we veel goede vragen van kinderen en ouders die meedoen aan ons onderzoek. Professor Bovenkamer probeert ze allemaal te beantwoorden! Liv wil graag weten of Professor Bovenkamer een man of een vrouw is.

Bedankt voor je leuke vraag, Liv! Ik ben een vrouw, maar wel een hele stoere. Ik houd bijvoorbeeld van huttenbouwen en kamperen. Wist je dat ik een seizoenkaart heb van FC Utrecht? In het weekend kun je me dus zeker tegenkomen in het stadion van de voetbalclub. Dat is meestal heel erg leuk en spannend, tenzij we verliezen. Daar kan ik namelijk niet zo goed tegen… Verder heb ik wel vijf oudere broers, dus bij ons thuis stoeien we graag veel met elkaar. Heb jij ook broertjes en zusjes?

Jongste professor van Nederland

Op 29 februari word ik 23 jaar, dus ik ben al bijna jarig! Feestjes vieren is wat ik het allerliefste doe, dus ik kan echt niet wachten tot het zover is. Misschien dacht je wel dat ik veel ouder ben. Dat komt vast door mijn bril! Die draag ik zodat ik ouder lijk en zodat ik meer als een echte professor overkom. Bijna 23 jaar, dat klinkt eigenlijk ook best oud. Maar ik ben de jongste professor van Nederland! Dat komt omdat ik onwijs leergierig ben. Mijn doel is om zoveel mogelijk te weten te komen over de hersenen van kinderen. Waarom? Ik wil kinderen later gaan helpen als ze groter worden. Weet jij al wat je later wilt worden?

1000 namen onthouden

Dat ik de jongste professor van Nederland ben, betekent trouwens niet dat ik super slim ben. Zal ik je eens een geheim verklappen? Ik ben zo ontzettend slecht in namen onthouden. Mijn verstrooide hoofd draait overuren bij YOUth. Op dit moment moet ik meer dan 1000 namen onthouden, zoveel kinderen doen er al mee aan het onderzoek. Dat kan ik echt niet hoor, Lisa! Eh… Ik bedoel Lieke! Oh nee, sorry Lilly!

Allerlei weetjes

Behalve onderzoek doen naar de hersenen van kinderen, doe ik nog veel meer. Ik kijk graag naar Het Klokhuis. Mijn favoriete aflevering gaat over een heel ander onderwerp, namelijk de veearts. In deze aflevering leer je hoe je een koe opereert, cool toch?! Ik heb ook een eigen blog, waar ik nog veel meer vragen van kinderen beantwoord. Van DNA tot vaders en van bloed prikken tot baby’s in de MRI-scanner. Allerlei weetjes komen voorbij. Neem maar eens een kijkje!

 

Prof Bovenkamer tekstwolk

 

Heb je ook een vraag voor mij? Kom maar op! Je kunt hem stellen tijdens de onderzoeksdag of via Facebook!

Bekijk meer vragen en antwoorden.

Lees ook: