Logo Universiteit Utrecht

YOUth

Agenda

2 juni 2018
09:00 - 17:00
Wilhelmina Kinderziekenhuis, Lundlaan 6, Utrecht

Publieksdag: Als ze maar gelukkig zijn!

De Universiteit Utrecht, het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ), het Trimbos-instituut en de Gemeente Utrecht organiseren op 2 juni 2018 de publieksdag Als ze maar gelukkig zijn! Over kinderen, gezondheid, ziekte, spel & geluk.

Als ze maar gelukkig zijnVoor kinderen is het belangrijk dat ze mee kunnen doen. Ook als ze een lichamelijke, psychische of sociale beperking hebben. Ze zitten lekker in hun vel als ze kunnen doen wat ze graag willen: met vriendjes spelen, gewoon naar school gaan of even knuffelen met hun huisdier. Dat draagt allemaal bij aan hun geluk. En geluk draagt bij aan hun gezondheid.

Tijdens deze publieksdag is er van alles te doen en te ervaren rond dit thema: van kindercolleges tot het spelen van games, tests uitvoeren in een kinderlaboratorium, etc.  Voor volwassenen is er een breed scala aan aansprekende voorbeelden, inspirerende initiatieven en persoonlijke ervaringen, waarbij de relatie wordt gelegd tussen gezondheid, ziekte, spel en geluk. Ook kunt u ervaren hoe we door middel van onderzoek de zorg voor kinderen vanuit verschillende invalshoeken proberen te verbeteren.

Deze dag is bedoeld voor kinderen, ouders, opa’s en oma’s, professionals en andere belangstellenden. Het programma wordt later bekend gemaakt.

Bekijk dit evenement op de website van het WKZ.