Logo Universiteit Utrecht

YOUth

Agenda

28 maart 2018
KinderKennisCentrum, Utrecht

Avond voor leerkrachten: Hoe werkt aandacht?

Reclameborden, meldingen op sociale media, verkeerslichten… Onze hersenen worden elke dag gebombardeerd met visuele informatie. Maar wat bepaalt wat ons opvalt, en welke dingen we juist negeren? Op woensdagavond 28 maart organiseert YOUth een avond over aandacht, speciaal voor leerkrachten en medewerkers van het basisonderwijs. Wil je erbij zijn? Meld je dan aan via het formulier!

Jongetje met loepHoe verwerken we informatie? Waarom zien onze ogen meer dan we kunnen verwerken? En wat voor gevolgen heeft dit in ons dagelijks leven? In deze lezing maakt aandachtsexpert Stefan van der Stigchel de vertaalslag van zijn onderzoek naar de praktijk. Ook laat hij zien wat je in de klas met deze kennis kunt doen.

Programma

19.15 uur      ontvangst

19.30 uur      welkom en start lezing

20.30 uur     afsluiting en borrel

Datum en locatie

Op woensdagavond 28 maart 2018 ben je welkom in het KinderKennisCentrum van de Universiteit Utrecht. Adres: Genèvelaan 4-6 in Utrecht (Uithof). Bekijk de routebeschrijving.

Wil je erbij zijn?

Meld je dan aan via het formulier. Deelname is gratis. Ken je nog iemand die dit interessant vindt? Introducés zijn van harte welkom!

Wil je alvast wat zien van Stefan? Hij gaf al eens een lezing over aandacht bij de Universiteit van Nederland

Meer over de spreker

Stefan van der StigchelStefan van der Stigchel is universitair hoofddocent Experimentele Psychologie aan de Universiteit Utrecht. Hij staat aan het hoofd van de onderzoeksgroep AttentionLab, die onderzoekt hoe aandacht en visueel bewustzijn samen onze perceptie van de wereld creëren.

Ook is Stefan schrijver van het recent verschenen boek ‘Zo werkt aandacht: opvallen, kijken en zoeken in een wereld vol afleiding’.