Logo Universiteit Utrecht

YOUth

Agenda

31 januari 2018
18:30 - 21:00
KinderKennisCentrum

Voeding tijdens de zwangerschap

Avond voor verloskundigen

Werk je als verloskundige? Dan ben je van harte welkom op onze bijeenkomst over voeding tijdens de zwangerschap, op woensdagavond 31 januari 2018. De bijeenkomst is door de KNOV geaccrediteerd voor 1.5 punt. Wil je erbij zijn? Meld je dan meteen aan!

De invloed van verloskundigen op voeding tijdens de zwangerschap

CupcakeVerloskundigen lijken de aangewezen personen om zwangere vrouwen te adviseren over gezonde voeding. Ze beschikken immers over de benodigde vaardigheden en toegankelijkheid. Maar zien verloskundigen dit zelf ook zo?

Yvette Beulen presenteert recente bevindingen uit haar promotieonderzoek Why pregnant woman eat what they eat, waarvoor ze diepte-interviews hield met verloskundigen. Beulen promoveert bij de afdelingen Gezondheid en Maatschappij en Humane Voeding van Wageningen University & Research.

Ondervoeding tijdens de zwangerschap

Zwangere vrouwTijdens de hongerwinter waren veel zwangere vrouwen ernstig ondervoed. Wat waren de cardiovasculaire uitkomsten van mensen die in deze periode geboren zijn? Dr. Rebecca Painter onderzocht het, en promoveerde in 2006 op dit onderwerp.

Tegenwoordig komt ondervoeding in andere vormen voor. Wat zijn de effecten van hyperemesis gravidarum of deelname aan de ramadan op zwangere vrouwen? Als gynaecoloog in het Academisch Medisch Centrum (AMC) onderzoekt dr. Painter de effecten van voeding en omgevingsfactoren tijdens de zwangerschap op gezondheid in het latere leven.

Deze avond is geaccrediteerd voor 1.5 punt door de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV).

Programma

18:30 – 19:00 uur    Ontvangst en mogelijkheid tot rondleiding in het KinderKennisCentrum

19:00 – 19:45 uur    Why pregnant women eat what they eat. Presentatie (in het Nederlands) door Yvette Beulen MSc

19:45 – 20:30 uur    Long term effects of maternal (under)nutrition during pregnancy. Presentatie (in het Nederlands) door dr. Rebecca Painter

20:30 – 21:00 uur    Borrel en mogelijkheid tot rondleiding in het KinderKennisCentrum

Datum en locatie

Woensdag 31 januari 2018 van 18.30 tot 21.00 uur, in het KinderKennisCentrum van de Universiteit Utrecht, Genevelaan 4-6 (Utrecht Science Park). Bekijk de routebeschrijving.

Wil je erbij zijn?

Vul dan het aanmeldformulier in. Deelname is gratis. Ken je nog iemand die dit interessant vindt? Introducés zijn van harte welkom!

Graag tot 31 januari!