Logo Universiteit Utrecht

YOUth

Agenda

17 mei 2018
19:15 - 20:30
KinderKennisCentrum

Thema-avond: De band tussen broers en zussen (op herhaling!)

De relatie met je broer of zus is onvoorwaardelijk en duurt vaak (bijna) je hele leven. Hoe ontplooit zo’n relatie zich? Hoe beïnvloedt deze bijzondere band de ontwikkeling van een kind? En wat kun je als ouder doen om een goede relatie tussen je kinderen te stimuleren? Ontwikkelingspsychologe en orthopedagoge Kirsten Buist vertelt erover in het KinderKennisCentrum.  

Twee broertjesTijdens onze thema-avond op donderdag 17 mei 2018 legt dr. Kirsten Buist op een toegankelijke manier uit wat de wetenschap op dit moment weet over de band tussen broers en zussen, aangevuld met praktische tips en tricks voor ouders.

 

 

Programma thema-avond broers en zussen

19.15 uur ontvangst
19.30 uur welkom en start lezing
20.30 uur afsluiting en borrel

Datum en locatie

Donderdag 17 mei 2018

Het KinderKennisCentrum, Genèvelaan 4-6, Utrecht Science Park De Uithof.

Wil je erbij zijn?

Vul dan het formulier in. Als er een plek beschikbaar komt, hoor je dit zo snel mogelijk van ons.

Over de spreker

Kirsten Buist werkt sinds 2004 bij de Universiteit Utrecht, waar ze bij de afdeling Pedagogische Wetenschappen onderzoek doet naar broer/zus-relaties en het effect hiervan op de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Bovendien is ze moeder van twee kinderen. In 2017 schreef zij samen met dr. Sheila van Berkel het boek Broertjes & zusjes: Zo stimuleer je een warme band tussen je kinderen.