YOUth

Het laatste nieuws

Deelnemer Chris: “Ik raad andere kinderen aan om ook mee te doen”

Het is tijd voor taart! Het YOUth-onderzoek heeft namelijk 1500 deelnemers! Daarvan doen er 1000 mee aan YOUth Baby & Kind en 500 aan YOUth Kind & Tiener. Om deze mijlpaal te vieren, zetten we vandaag een deelnemer in het zonnetje. Maak kennis met Chris (10) en zijn moeder Teuni Lindhout.

Hoe kwam je op het idee om mee te doen?
Chris: “Er kwam iemand over het onderzoek vertellen bij mij in de klas. Ik wilde na de presentatie heel graag meedoen. Toen ik thuis kwam, vroeg ik het meteen aan mijn moeder.”

Teuni: “Toen hebben we samen de flyer bekeken en hem opgegeven. Ik vond het leuk dat hij ermee thuis kwam, daardoor kwam het idee helemaal vanuit hemzelf.”

Waarom doe je mee?
Chris: “Het is super leuk! Ik mag allemaal spelletjes en puzzels doen en daar houd ik heel veel van.”

Teuni: “Door mee te doen, komt er meer kennis over de ontwikkeling van kinderen. Ze groeien op in een andere tijd, waarin bijvoorbeeld gamen een grote rol speelt. Dat maakt het onderzoek extra interessant en belangrijk.”

Je bent vandaag de hele dag in het KinderKennisCentrum. Hoe vind je de onderzoeksdag tot nu toe?
Chris: “Ik was echt helemaal niet zenuwachtig. Het was best moeilijk om stil te liggen in de MRI-scan, maar ik mocht lekker een film kijken. Op dit papiertje kan ik precies zien welke onderdelen ik al heb gehad en welke ik nog moet doen. Super handig!”

Teuni: “Ik vind het fijn dat er helemaal geen druk ligt op onze deelname aan het onderzoek. De dag is heel relaxed en we mogen altijd stoppen. Al gaan we dat laatste natuurlijk niet doen. Chris wilde zelfs alvast de volgende onderzoeksdag afspreken, terwijl die pas over ongeveer 3 jaar is!”

We zijn heel blij met onze 1500 deelnemers, maar het moeten er uiteindelijk wel 6000 worden. Wat zou je tegen andere kinderen willen zeggen, Chris?
Chris: “Ik zou ze zeker aanraden om mee te doen. Je mag super veel spelletjes doen en je leert ook veel nieuwe dingen.”

Enthousiast geworden door het verhaal van Chris en Teuni? Vraag hier een informatiepakket aan!