Logo Universiteit Utrecht

YOUth

Agenda

26 oktober 2017
19:15 - 20:30
KinderKennisCentrum

Thema-avond: Het belang van spel

Spelen is niet alleen leuk, maar ook heel belangrijk voor de ontwikkeling van je kind! Hoogleraar Louk Vanderschuren legt uit waarom, tijdens onze thema-avond op donderdag 26 oktober.  Wil je erbij zijn? Meld je dan meteen aan!

Kinderen speleSpelen in het KinderKennisCentrumn veel en graag, en bij jonge dieren is dat niet anders. Spel is een activiteit die wetenschappers intrigeert. Het heeft ogenschijnlijk geen doel, maar is zo wijdverbreid in de natuur dat het wel een functie móet hebben.

Wetenschappers denken dat spel niet alleen leuk is, maar ook de ontwikkeling van hersenen en gedrag stimuleert. Om hier meer over te ontdekken onderzoeken Louk Vanderschuren en zijn team het sociale spel van jonge ratten. Ze vragen zich bijvoorbeeld af:

  • Wat gebeurt er in de hersenen tijdens spel?
  • Wat zorgt er voor dat we spelen leuk vinden?
  • Wat is de functie van spel?
  • En is meer altijd beter, of kun je ook te veel spelen?

In deze lezing gaat hoogleraar Louk Vanderschuren dieper op deze vragen in. Zijn onderzoek levert veel inzichten op over het belang van spel, voor jonge ratten én kinderen.

Programma

19.15 uur      ontvangst

19.30 uur      welkom en start lezing

20.30 uur      afsluiting en borrel

DatumSpelen in het KinderKennisCentrum

Donderdag 26 oktober 2017

Locatie

Het KinderKennisCentrum,  Genèvelaan 4-6 in Utrecht (Uithof).

Wil je erbij zijn?

Meld je dan hier aan. Deelname is gratis. Ken je nog iemand die dit interessant vindt? Introducés zijn van harte welkom!

Spel in het Klokhuis

Bekijk alvast deze aflevering van het Klokhuis over spel, daarin kun je ook alvast kennismaken met de ratten van Louk Vanderschuren!