Logo Universiteit Utrecht

YOUth

Agenda

22 juni 2017
19:15 - 20:30
KinderKennisCentrum

GEANNULEERD: thema-avond Het belang van spel

Deze thema-avond is geannuleerd en wordt verplaatst naar een andere datum. Houd de website in de gaten!

Spelen is niet alleen leuk, maar ook heel belangrijk voor de ontwikkeling van je kind! Hoogleraar Louk Vanderschuren legt uit waarom, tijdens onze thema-avond op donderdag 22 juni.  Wil je erbij zijn? Meld je dan meteen aan!

Kinderen speleSpelen in het KinderKennisCentrumn veel en graag, en bij jonge dieren is dat niet anders. Spel is een activiteit die wetenschappers intrigeert. Het heeft ogenschijnlijk geen doel, maar is zo wijdverbreid in de natuur dat het wel een functie móet hebben.

Wetenschappers denken dat spel niet alleen leuk is, maar ook de ontwikkeling van hersenen en gedrag stimuleert. Om hier meer over te ontdekken onderzoeken Louk Vanderschuren en zijn team het sociale spel van jonge ratten. Ze vragen zich bijvoorbeeld af:

  • Wat gebeurt er in de hersenen tijdens spel?
  • Wat zorgt er voor dat we spelen leuk vinden?
  • Wat is de functie van spel?
  • En is meer altijd beter, of kun je ook te veel spelen?

In deze lezing gaat hoogleraar Louk Vanderschuren dieper op deze vragen in. Zijn onderzoek levert veel inzichten op over het belang van spel, voor jonge ratten én kinderen.

Laat ook op Facebook weten of je komt!

Programma

19.15 uur      ontvangst

19.30 uur      welkom en start lezing

20.30 uur      afsluiting en borrel

DatumSpelen in het KinderKennisCentrum

Donderdag 22 juni 2017

Locatie

Het KinderKennisCentrum,  Genèvelaan 4-6 in Utrecht (Uithof).

Wil je erbij zijn?

Meld je dan hier aan. Deelname is gratis. Ken je nog iemand die dit interessant vindt? Introducés zijn van harte welkom!

Spel in het Klokhuis

Bekijk alvast deze aflevering van het Klokhuis over spel, daarin kun je ook alvast kennismaken met de ratten van Louk Vanderschuren!