Logo Universiteit Utrecht

YOUth

Agenda

30 mei 2017
19:15 - 21:30
UMC Utrecht, Blauwe collegezaal

Als een broer of zus speciale aandacht nodig heeft

Wat is de invloed van ontwikkelingsstoornissen op andere kinderen in het gezin? Op dinsdagavond 30 mei organiseert het UMC Utrecht een publiekslezing over dit onderwerp.

Broertjes en zusjes hebBroer en zus doen een spelletjeben een unieke relatie. Deze avond gaat over broer/zus-relaties van zich normaal ontwikkelende kinderen en van kinderen met een ontwikkelingsstoornis, zoals adhd en autisme.

Hoe ontwikkelen deze relaties? Welke risico’s en kansen bieden ze? Heeft het tweeling-zijn invloed heeft op het ontstaan en beloop van ontwikkelingsproblemen? En wat betekent het voor een gezin als meerdere kinderen autisme hebben? Deze en andere vragen komen op 30 mei uitgebreid aan bod.

Bekijk het programma en schrijf je in via de website van het UMC Utrecht.