YOUth

Professor Bovenkamer geeft antwoord

Hoe lang bestaat YOUth al?

Wat een goede vraag!

Prof Bovenkamer idee

 

Dat is namelijk langer dan je misschien denkt. Voordat we met het onderzoek konden beginnen moesten we eerst een heleboel dingen uitzoeken en voorbereiden. Daar zijn we al in 2013 mee begonnen, drie jaar geleden dus.

Die tijd hebben de wetenschappers van YOUth gebruikt om te bepalen wat ze precies willen onderzoeken, en hóe ze dat het beste kunnen doen. Daarna zijn we dat gaan testen, om te kijken of het ook echt werkte wat we bedacht hadden. Gelukkig was dat zo!

Toen moesten we nog op zoek naar kinderen die mee willen doen aan YOUth. Daar zijn we meer dan een jaar geleden mee begonnen, en in maart 2016 kwamen de eerste kinderen naar het KinderKennisCentrum voor een onderzoeksdag.

Prof Bovenkamer tekstwolk

 

 

 

Heb je ook een vraag voor mij? Kom maar op! Je kunt hem stellen tijdens de onderzoeksdag of via Facebook!

Prof Bovenkamer hoofd

Bekijk meer vragen en antwoorden.