YOUth

Agenda

6 februari 2017
19:15 - 21:00
KinderKennisCentrum, Genèvelaan 4-6, Utrecht

Hoe leren baby’s hun moedertaal?

Op maandag 6 februari 2017 ben je van harte welkom in het KinderKennisCentrum voor de lezing ‘Hoe leren baby’s hun moedertaal?’ door babyonderzoeker Caroline Junge van de Universiteit Utrecht. Wil je erbij zijn? Geef je dan op via deze aanmeldlink.

ProgrammaMoeder met baby en peuter

19.15 uur ontvangst

19.30 uur welkom en start lezing

20.30 uur afsluiting en borrel

Hoe leren baby’s hun moedertaal?

Kinderen kunnen eerder in volzinnen praten dan dat ze hun veters leren strikken. Maar hoe leren ze hun moedertaal eigenlijk, en wanneer beginnen ze daarmee? Ouders denken vaak dat het eerste woordje van hun kind hun eerste mijlpaal is op taalgebied. Maar kinderen begrijpen dan vaak al veel meer woorden, ook al kunnen ze die nog niet uitspreken. Baby’s horen hun eerste taalflarden al in de baarmoeder, en de stem van hun moeder speelt een belangrijke rol in de taalverwerving. Babyonderzoeker dr. Caroline Junge licht de eerste stapjes toe die baby’s doorlopen om hun moedertaal onder de knie te krijgen.

Je vindt dit evenement ook op Facebook.