YOUth

Het laatste nieuws

Hoe voed je je kind mediawijs op?

Voor veel ouders is de omgang met media door hun kinderen een punt van twijfel. Enerzijds zijn er veel berichten over wat er allemaal mis kan gaan: cyberpesten, grooming en sexting, gameverslaving etc. Anderzijds willen ouders hun kinderen ook vrijheid en vertrouwen gunnen. Hoe kunnen ouders voor zichzelf én hun kinderen mediawijze keuzes maken? Tijdens onze thema-avond Kinderen en sociale media ging prof. dr. Peter Nikken van het Nederlands Jeugdinstituut dieper op deze vraag in.

Wat is normaal mediagebruik?

Kinderen brengen steeds meer tijd achter beeldschermen door. Wanneer is het te veel? En hoe maak je als ouder mediawijze keuzes voor jezelf en je kind?

Mediawijs opvoeden: het hele verhaal

Bekijk de complete lezing die Peter Nikken op 9 november 2016 gaf in het KinderKennisCentrum.

Meer tips over mediaopvoeding? Download de Toolbox Media? Gewoon opvoeden! Van het Nederlands Jeugdinstituut.

Dr. Dian de Vries van de Universiteit Utrecht gaf tijdens de thema-avond Kinderen en sociale media de lezing Liken, posten en lurken: wat doen sociale media met ons zelfbeeld? Haar verhaal bekijk je hier.