Logo Universiteit Utrecht

YOUth

Agenda

9 november 2016
19:30

Thema-avond: Kinderen en sociale media

We hebben het maximum aantal aanmeldingen bereikt! De inschrijving voor deze avond is gesloten.
Wil je op de reservelijst? Mail ons dan op communicatie@youthonderzoek.nl.

Kinderen en sociale mediaOp 9 november 2016 ben je van harte welkom in het KinderKennisCentrum voor de lezing ‘Liken, posten en lurken: Wat doen sociale media met ons zelfbeeld?’ door dr. Dian de Vries van de Universiteit Utrecht. Na de lezing geeft Peter Nikken van het Nederlands Jeugdinstituut praktische tips voor mediawijs opvoeden.

Programma

19.30 uur ontvangst

20.00 uur welkom door Charlotte Onland (cohortmanager YOUth) en start lezing

Liken, posten en lurken: Wat doen sociale media met ons zelfbeeld?

Dr. Dian de Vries, Universiteit Utrecht
We brengen veel tijd door op sociale media. Wat zijn de gevolgen hiervan voor ons zelfbeeld? Worden we onzeker door al die mooie levens en lijven van anderen? Of worden we juist zelfverzekerder door de likes en reacties op onze eigen posts?

Praktische tips voor mediawijs opvoeden

Prof. dr. Peter Nikken, Nederlands Jeugdinstituut
Voor veel ouders is de omgang met media door hun kinderen een punt van twijfel. Enerzijds zijn er veel berichten over wat er allemaal mis kan gaan: cyberpesten, grooming en sexting, gameverslaving etc. Anderzijds willen ouders hun kinderen ook vrijheid en vertrouwen gunnen. Hoe ouders voor zichzelf én hun kinderen mediawijze keuzes maken?

21.15 uur afsluiting en borrel

Je vindt het evenement ook op Facebook.

Graag tot 9 november!